בעגה המקצועית ניתוח זה נקרא 'מעקף קיבה עם השקה אחת' (Laparoscopic single anastomosis gastric bypass ) אך הוא מכונה "מיני מעקף קיבה" או ניתוח 'אומגה לופ' (Omega loop gastric bypass). הניתוח דומה לניתוח מעקף קיבה רגיל, אך הוא פשוט הרבה יותר ממנו.
לשם תזכורת, בניתוח מעקף קיבה רגיל יוצרים בשלב הראשון מעין כיס (פאוץ') בנפח של כ-20 סמ"ק מהחלק העליון של הקיבה, ובשלב השני מייצרים 2 חיבורים: בין הפאוץ' לבין המעי הדק, ובין החלק התחתון של הקיבה למעי הדק. בניתוח מיני מעקף קיבה לעומת זאת, מבוצעים רק חתך אחד בקיבה וחיבור אחד (שנקרא נקודת השקה) בין הפאוץ' לבין המעי הדק.
הירידה במשקל לאחר הניתוח היא תוצאה של הפחתה משמעותית בקיבולת הקיבה, כמו גם תת-הספיגה של רכיבי תזונה שנגרמת על ידי ביצוע מעקף של הקיבה, התריסריון וחלק מהמעי הדק.
זמן ההתאוששות מהניתוח: יום לאחר הניתוח המטופל יופנה לצילום בליעה, כדי לוודא שלא התפתחו דלף או חסימה באזור הניתוח, ולאחר מכן הוא יוכל להתחיל לשתות. לאחר יומיים-שלושה המטופל ישוחרר להתאוששות בביתו. הוא יוכל לחזור לפעילות מלאה לאחר כשבועיים ממועד הניתוח, ולאחר כחודש ניתן יהיה לשוב בהדרגה לתזונה רגילה הכוללת מזונות מוצקים.
ממוצע הירידה במשקל: ממעקבים ארוכי טווח (10 שנים) עולה כי ממוצע הירידה במשקל עומד על כ- 72% מהמשקל העודף.
סיבוכים נפוצים: נקודת השקה אחת בלבד, כפי שמבוצע בניתוח מיני מעקף, עלולה לגרום לסיבוך אופייני אצל 1% מהמטופלים, בו מיצי מרה חוזרים כלפי מעלה לקיבה (רפלוקס מרתי) ומובילים להתפתחות דלקת, כאבים, תחושת טעם מר, צרבות והקאות. מסיבה זו לעיתים נדרש ניתוח מתקן להפיכת מיני מעקף קיבה למעקף קיבה רגיל. בנוסף, מיני מעקף יוצר מצב של תת-ספיגה מוגברת, שבמקרים מסוימים עשויה לגרום לשלשולים קשים, עד כדי תת-ספיגה קלינית משמעותית, המחייבת ניתוח מתקן (אצל 1-2%). שאר הסיבוכים האופייניים דומים לאלו של ניתוח מעקף הקיבה הרגיל, אך השכיחות שלהם נמוכה יותר (היצרות בחיבור של המעי לכיס הקיבה, חסימה במעי הדק, זיהום באזור הניתוח, דלף בנקודות שבין הקיבה למעי, דימום במערכת העיכול, בקע באזור הניתוח, דלקת ריאות ותסחיף ריאתי).
שיעור התמותה: נעים בין 0.1-0.2%
עלות הניתוח: לעומדים בקריטריונים לניתוח בריאטרי, עלותו המלאה של הניתוח בבית חולים ציבורי מכוסה על ידי קופת החולים, אולם יתכנו זמני המתנה ארוכים מאוד. עלות ניתוח פרטי נעה בין 60,000-70,000 ₪ (לא כולל שכר מנתח שעלותו משתנה בהתאם לרופא שנבחר). מרבית מבוטחי קופות החולים השונות זכאים להשתתפות של הקופה בעלות ניתוח פרטי, שתקבע בהתאם לרובד הביטוחי שרכש המבוטח. גובה ההשתתפות יושפע, בין היתר, מההסדר שיש לקופת החולים עם המרכז הרפואי ועם הרופא המנתח.